Palvelut

Hieronta

Klassinen hieronta on perinteinen hoitomuoto, jolla hoidetaan mm. lihasjännityksistä sekä lihasten rasitustiloista johtuvia särky –ja kiputiloja. Lihasta erilaisin ottein muokkaamalla aineenvaihdunta tehostuu ja kipu lievittyy. Hierontaa käytetään myös rentoutumiseen, yleisen hyvän olon tunteen edistämiseen sekä ennaltaehkäisemään erilaisia vaivoja.

Hieronnan vaikutuksia ovat:
-Kitkan aiheuttama lämpeneminen kudoksissa
-Verenkierron, (sekä laskimo-, että valtimoverenkierron), vilkastuminen
-pumppausvaikutus nestekiertoon
-Kiinnikkeiden irrottaminen
-Venytysvaikutus pehmytkudoksissa
-Elastisuuden lisääntyminen arpikudoksessa
-Pehmytkudoksien elastisuuden lisääntyminen
-Kivun lievitys kehossa
-Tasapainotusvaikutus autonomisessa hermostossa
Hieronta tehdään aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan!

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnassa hieroja ottaa huomioon hoidossaan urheilijan kulloisen harjoitustilanteen, lajivaatimukset, harjoituskauden ja harjoitusohjelman. Urheiluhieronta on siis klassisen hieronnan soveltamista urheilijan tilanteen mukaan. Tarkoituksena parantaa laji- ja kilpailutuloksia.

MST – Manuaalinen selkäterapia

Manuaalinen selkäterapia tarkoittaa käsin tehtyä, fyysiseen toimintaan kohdistuvaa hoitomenetelmää. Hoidossa käytetään rytmistä nikamien ja nivelten liikehoitoa, tarkoituksena rauhoittaa tai aktivoida häiriintynyttä kudostoimintaa. Hoitoa täydennetään hieronnan eri menetelmin. MST on turvallinen hoitomuoto, jolla pyritään rentouttamaan, tasapainottamaan ja tervehdyttämään nikama- ja niveltoimintaa ja siten antamaan edellytykset vapaalle hermoston toiminnalle. Manuaalinen selkäterapia käsittää koko kehon turvalliset manipulaatiot (koko kehon nivelten lukkotilojen aukaisut) ja mobilisaatiot (aktiiviset ja passiiviset liikeharjoitteet).

Kinesioteippaus

Kinesioteippausta käytetään yleisimmin vähentämään kipua ja lisäämään liikkuvuutta sekä lihasvoimaa. Menetelmää voidaan käyttää tukemaan elimistön omaa parantamisprosessia mm. verenkierto- ja lymfajärjestelmän sekä neurofysiologisten tekijöiden kautta.
Nivelen mekaniikan osalta kinesioteipillä voidaan lisätä nivelen liikkuvuutta, ohjata niveltä toimimaan mekaanisesti oikein tai tuoda niveleen tarvittaessa tukeakin vetämällä teippi kireälle, tai asettamalla useampia teippikerroksia.

Kuppaus

Imukuppihieronta (eli kuivakuppaus, liukukuppaus) on kansanparantamiseen kuuluva vanha hoitomuoto. Hoidon jälkeen on hyvä ottaa rennosti, juoda paljon vettä ja välttää saunomista sekä rankkaa liikuntaa. Imukuppihieronnassa eli liukukuppauksessa ei tehdä haavoja, eli se on veretöntä ja kivutonta. Öljytyllä iholla liu’utetaan kumisia imukuppeja, alipaine saa aineenvaihdunnan vilkastumaan ja muokkaa alle jääviä kudoksia. Käsittelystä voi tulla mustelmia ihoon, mutta ne häviävät parissa päivässä. Imukuppihieronta rentouttaa ja puhdistaa kehoa.

Kuppauksen käyttökohteet:
– lihasjännitykset, päänsärky
– rentoutus; saa aikaan miellyttävän lämmöntunteen
– aineenvaihdunnan ja lymfanestekierron aktivointi ja verenkierron vilkastuttaminen
– kosmeettinen selluliitti (kuona-aineiden ja nesteiden poistoon)
– kipu- ja akupunktiopisteiden käsittely
– urheilusuoritusten jälkeinen lihashuolto
-Korkea verenpaine
-Jos lihasten pinta on kovin arka, eikä kestä tavallista hierontaa
Hoidon esteet
Kerro aina mikäli sinulla on:
– kumiallergia
– ihosairaus
– sydämen vajaatoiminta, vaikea sydänsairaus
– jokin veritauti, anemia tai verenvuototauti
– kuume
– diabetes
– käytät verenohennuslääkkeitä, aspiriiniä tai disperiiniä, kortisonilääkkeitä
– olet raskaana

Kuivaneulaus

Kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. hoidossa käsitellään pehmytkudoksessa sijaitsevia triggerpisteitä. Dry needling-käsittelyssä etsitään ensin sormin tunnustelemalla kireä lihasjuoste ja trigger-piste johon neula laitetaan. Neulalla voidaan tehdä dynaamista eli edestakaista liikettä, jolloin herkistyminen vähentyy ja lopulta poistuu kokonaan. Tällöin paikallinen kipu sekä heijastekipu häviää ja käsitellyn lihaksen toiminta palautuu ennalleen.Pinnallisempaa neuloitusta käytetään hoidettaessa esimerkiksi nivelalueen oireita ja heijastekivun alueita. Hoito poikkeaa kiinalaisesta akupunktiosta siten, että akupunktiossa hoidetaan meridiaaneilla eli energiakanavilla olevia akupisteitä kiinalaisen lääketieteen mukaisesti. Dry needling ei siis ole akupunktiohoitoa.

Kaustislainen jäsenkorjaus

Kaustislainen jäsenkorjaus on nivelien ja nikamien kärsivällistä ja hellävaraista käsittelyä. Menetelmällä hoidetaan useimmiten selkä- ja niskakipuja, olkapää- ja polvinivelvaivoja sekä lihassärkyä. Jäsenkorjausta teen täsmähoitona oirekohtaan tai hoitokokonaisuutena. Yhdistän myös hierontaa jäsenkorjaukseen.

Valmennus

Valmennukseen voi hakeutua kuka vaan, olet sitten kuntoliikkuja, tavoitteellinen urheilija, tekemässä elämäntapamuutosta tai kuntoutumassa loukkaantumisesta. Ohjelma luodaan henkilökohtaisesti juuri sinun tavoitteisiin ja harjoittelumahdollisuuksiin perustuen. Urheilijoilla huomioidaan harjoituskaudet, mitkä ovat tavoitteet ja mitä halutaan kehittää. Tällä hetkellä toimin Kauhavan Kanuunoiden naisten jalkapallojoukkueen fysiikkavalmentajana.
Vieritä ylös

Toiminta siirtynyt toistaiseksi Tampereelle Fysiotomalle!

Fysiotoman ajanvaraus: https://www.fysiotoma.fi/ajanvaraus